لیست اختراعات جواد احمدي
گاز دي متيل اتر به عنوان يكي از مواد مهم در فرايند جداسازي ايزوتوپهاي بور مورد استفاده قرار مي گيرد. بور شبه فلزي است كه داراي دو ايزوتوپ پايدار 10B و 11B مي باشد. بدليل سطح مقطع جذب اتمي بالاي ايزوتوپ 10B از آن به عنوان سم نوترون در ميله هاي كنترل راكتورهاي اتمي استفاده مي شود. در اين طرح گاز دي متيل اتر به روش آب زدايي مستقيم از متانول در حضور اسيد سولفوريك غليظ در فاز مايع توليد مي شود. فرايند سنتز شامل چهار مرحله است. در مرحله اول گاز در يك بالن 2 ليتري توليد مي شود. مرحله دوم جداسازي ناخالصي هاي سنگين به روش تقطير در مبرد ضد يخ است. مرحله سوم جداسازي ناخالصي ها به روش تقطير در تله هاي پرشده از پركن هاي راشيگ رينگ مي باشد. مرحله چهارم ذخيره سازي گاز خالص شده در كپسول مي باشد. گاز توليدي با استفاده از دستگاه GC مورد آناليز قرار گرفت. نتيجه حاصله درصد خلوص بالاي 99 درصد را نشان مي دهد.
گاز بورون تري فلورايد به عنوان يكي از مواد مهم در فرايند جداسازي ايزوتوپهاي بور مورد استفاده قرار مي گيرد. بور شبه فلزي است كه داراي دو ايزوتوپ پايدار 10B و 11B مي باشد. بدليل سطح مقطع جذب اتمي بالاي ايزوتوپ 10B از آن به عنوان سم نوترون در ميله هاي كنترل راكتور هاي اتمي استفاده مي شود. در اين طرح گاز بورون تري فلورايد از واكنش نمك KBF4 با B2O3 در فاز مايع توليد مي شود. فرايند سنتز شامل چهار مرحله است. در مرحله اول گاز در يك بالن 2 ليتري تولد مي شود. مرحله دوم جداسازي ناخالصي هاي سنگين به روش تقطير در مبرد ضد يخ است. مرحله سوم جداسازي ناخالصي ها به روش جذب در تله ها مي باشد مرحله چهارم ذخيره سازي گاز خالص شده در كپسول مي باشد. گاز توليدي با استفاده از دستگاه GC مورد آناليز قرار گرفت. نتيجه حاصله درصد خلوص بالاي 99 درصد را نشان مي دهد.
استفاده از پليمرها به دليل تنوع در خواص روز به روز گسترش يافته و در بخش هاي مختلف صنعتي مورد استفاده قرار قرار گرفته است. از جمله موارد استفاده از پليمر ها در بخش پزشكي و مهندسي پزشكي جهت ساخت قطعات و ملزومات مورد نياز در اين بخش مي باشد. در بخش ارتوپد فني كه زير مجموعه اي از مهندسي پزشكي مي باشد از جمله بخش هايي است كه در آن از پليمرهاي مختلف جهت ساخت تجهيزات و لوازم گوناگون استفاده مي شود. ورق هاي پلاستيكي جهت توليد لوازم ارتوپدي همواره مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از پلاستيك ها به دليل تغيير شكل پذيري مناسب آنها، كاربردي بودن و همچنين در دسترس بودن به شدت مورد توجه مراكز ارتوپد فني جهت توليد آتل هاي پلاستيكي و ديگر ملزومات مورد استفاده در اين بخش قرار گرفته است. از جمله پليمر هاي مورد استفاده در اين بخش مي توان پلي پروپيلن، پلي اتيلن سبك، پلي اتيلن سنگين، پلي كربنات، پلي آكريلونيتريل بوتادي ان استايرن، و ديگر ترموپلاستيك ها اشاره كرد. با در نظر گرفتن نوع كاربرد اين پليمر ها در بخش ارتوپدي، توجه به بحث بهداشتي بودن و عاري بودن اين محصولات از هر گونه آلودگي به منظور افزايش سلامت بيمار بسيار حائز اهميت است. از جمله راه كارها به منزله افزايش كيفيت اين محصولات استفاده از پليمر هاي بهداشتي و با خواص ضد ميكروبي (ضد باكتري، ضد قارچ) مي باشد. با علم به اين موضوع توليد ورق هاي آنتي ميكروبيال و در اختيار قرار دادن آنها براي مراكز ارتوپد فني به منظور توليد مصنوعات پليمري آنتي باكتريال هدف اصلي اين اختراع قرار گرفته است.
با استفاده از دستگاه چند منظوره ( ربات نمونه برداري از مذاب فولاد) ، فرايند نمونه برداري از فولاد مذاب ، اندازه گيري دماي مذاب فولاد و همچنين تعيين آناليزحدودي و آنلاين، تعيين عمق سرباره مذاب و همچنين ساير فرايندهاي متالورژيكي كه به نوعي لازم است در شرايط مذاب، فرايند هاي مورد نظر انجام و گزارش گيري صورت گيرد، استفاده مي شود. با توجه به اينكه فرايند نمونه برداري از كوره كنورتور اكسيژني فولادسازي با مخاطرات و آسيبهاي جدي و به شكل دستي انجام مي شود و از طرف ديگر حساسيت هاي اين فرايند نيز بسيار بالا مي باشد، لذا با هدف دسترسي به موارد اشاره كه متعاقبا نامبرده مي شود، لزوم استفاده از اين دستگاه امري اجتناب ناپذير است. كاهش مشكلات مربوط به نمونه برداري مذاب از كنورتور واحد فولادسازي ، افزايش سرعت نمونه گيري و اندازه گيري حرارت، كاهش مشكلات اپراتوري و افزايش دقت نمونه گيري توسط دستگاه، افزايش سرعت توليد و كاهش مشكلات مربوط به نمونه گيري، افزايش ايمني و بهبود شرايط كاري، افزايش بهره وري واحد فولادسازي و كاهش هزينه هاي توليد، از جمله موارد اساسي در لزوم استفاده از اين دستگاه مي باشد.
امروزه امر يخ و برف زدائي از كف جاده ها و خيابان ها به يك معضل بسيار بزرگي براي مسئولين تبديل شده است كه تاكنون هيچ روش مناسب و مقرون به صرفه اي جهت حل اين مشكل در جهان ارائه نگرديده است . سيستم گرمايش آمونياكي تنها با استفاده از خواص ماده آمونياك توانسته اين مشكل را به طور كل و يك بار براي هميشه حل كند ، به گونه اي كه اين سيستم در كف جاده ها ، خيابان ها و معابر نصب شده و از بروز يخ بندان و انباشت برف جلوگيري مي كند . سيستم مذكور داراي يك قسمت مسطح دايروي است كه مستقيم زير لايه ي آخر آسفالت قرار مي گيرد ، اين قسمت به قطر 1 متر و يا بيشتر داراي فضاي توخالي جهت حضور بخار آمونياك براي انتقال گرماي داخل زمين به سطح آسفالت مي باشد حين انتقال حرارت بخار آمونياك به مايع تبديل شده و به قسمت پايين سيستم سرازير ميشود در قسمت پايين ، مخزن آمونياك قرار دارد كه پيرامون آن شيار هايي جهت انتقال حرارت بهتر تعبيه شده است و اين چرخه تا زماني كه دماي كف آسفالت با دماي عمق زمين متعادل باشد تكرار مي شود.
در اين تحقيق، توليد نانوپودر در اكسيد اورانيوم توسط سيالات فوق بحراني در راكتورهاي فشار بالا، بررسي شده است كه براي عملي شدن اين امر نياز به ساخت راكتور فوق بحراني ناپيوسته بود كه پس از ساخت و تست 5 نوع راكتور، بهترين راكتور انتخاب شده و شروع به بررسي سيالاتي مثل آب، متانول، استون و متانل در شر ايط فوق بحراني بر روي ماده اوليه (نيترات اورانيل) براي توليد محصول نهايي دي اكسيد اورانيوم با تغيير 4 پارامتر دما، PH اوليه، غلظت اوليه و زمان ماند كرديم كه با اتانول فوق بحراني باشرايط بسيار خوبي موفق شديم نانوپودر دي اكسيد اورانيوم توليد كنيم. كليد واژه ها: نانو ساختارها، دي اكسيد اورانيوم، تكنولوژي هيدروترمال، سولووترمال، تكنولوژي سيالات فوق بحراني
راكتور ساخته شده كه حاصل تجربه و ايده هاي به كار رفته در راكتورهاي ساخته شده قبلي بود اين مزيت را دارد كه در مدت زمان كمتري گرم و به دماي تعادل با كوره مي رسد و قابليت نصب فشارسنج بر روي آن فراهم است و پودرهاي توليدي به آساني از آن خارج مي شود و سبك و قابل حمل با دست است و به جهت سطح مقطع كم دهانه آن احتمال نشت در دماي بالا و زمان ماند طولاني به حداقل مي رسد و اين نوع راكتور قابليت تحمل دماي 500 درجه و فشار 600 بار را در مدت زمان طولاني دارند. و در صورت بالا رفتن بيش از اندازه فشار داخلي سيستم نشت از كله گي صورت مي گيرد كه يك ضريب اطمينان است تا سيستم نتركد و توسط آن نانوپودرهاي مختلفي توليد و ارائه شده است.
مواد رنگزاي طبيعي در كاربرد داراي محدوديت هاي فراواني مي باشند كه از جمله مهمترين آنها مي توان به محدوديت منابع و فامهاي حاصل از آنها اشاره نمود از اين رو شناسايي و يافتن منابع جديد رنگزاهاي طبيعي با هدف كاهش اين محدوديتها از موضوعات مورد توجه بسياري از پژوهشگران بوده است امروزه يكي از رويكردهاي مورد توجه استفاده بهينه از ضايعات فرايندهاي صنعتي و استفاده مجدد آنهاست. بنابراين استفاده از چنين موادي هم به عنوان منابع رنگزاي طبيعي و هم به لحاظ موارد زيست محيطي واقتصادي مي تواند مورد توجه باشد. بنابر آمارهاي موجود مساحت جنگلهاي درختان پهن برگ در شمال ايران در حدود 1/8 ميليون هكتار است كه اين درختان منبع اصلي چوب مورد نياز صنايع مربوط به چوب مشغول به كار در اين منطقه مي باشند. از جمله ضايعات اصلي كارخانجات صنايع چوب و همچنين كارگاههاي چوب بري خاك چوب حاصل از برش و عمليات رداخت محصولات چوبي مي باشد. در حال حاضر چنين ضايعاتي داراي كاربردي كاملا تعريف شده نبوده و بعضا به مصارف متفرقه رسيده و از بهره وري مناسبي برخوردار نمي باشند و درغالب موارد تنها ايجادكننده هزينه هايي سنگين در تخليه و جابجايي هستند. در اين ميان با توجه به اينكه درخت جنگلي آزاد در ساختار خود داراي ماده رنگزا مي باشند لذا از ضايعات آن مي توان به عنوان منبع رنگزاي طبيعي استفاده نمود. از موارد قابل توجه در چنين رويكردي در مرحلهاول ايجاد امكان استفاده از حجم وسيعي از اين ضايعات دور ريز و ايجاد ارزش افزوده در استفاده از آنها مي باش.د.
موارد یافت شده: 17